dinsdag 20 januari 2015

Top 14 van 2014


Gelukkig nieuwjaar iedereen! (mag dat nog zo laat in januari?) Jullie hebben nog het één en ander te goed van mij, maar laat ik dit jaar van start gaan met mijn favorieten van vorig jaar. Zoals altijd is het moeilijk te kiezen. Uiteindelijk wist ik er toch 14 te selecteren.


Mijn favoriete lipstick formule zijn de Rouge Allure Velvets. De lieveling uit mijn collectie 3 is toch wel La Favorite. (I kid you not) Je kan hem vaak op mijn lippen vinden in de zomer, net als l'éclatante. Met deze kleur konden jullie hier al kennismaken. L'amoureuse draag ik meer in de winter, de paarse kleur gaat goed bij mijn blauwe ogen.
Ze zijn romig, niet uitdrogend en voelen licht aan op de lippen. Zoals bijna elke matte lipstick benadrukken ze een beetje de velletjes op je lippen, maar dat houd mij toch niet tegen om deze te dragen. Oh ja, en natuurlijk hebben ze die prachtige klikverpakking van chanel. (insert hearteyed emoji)


Favoriete blush: Jullie gaan misschien wel een paar dingen voorbij zien komen die ik nog maar onlangs gekocht heb... Ik ben misschien niet zo heel goed in het onthouden wat ik zo een heel jaar gebruikt heb... Sinds ik deze blush gekocht heb gebruik ik geen ander meer. De Chanel Le Blush Crème in Rélélation is een mooie natuurlijk blush. Ik heb er ondertussen al een serieuze deuk in gemaakt, wat normaal nooit voorkomt bij blush. Hij geeft voor mij dat perfecte winterse blosje, zonder dat het eruit ziet alsof je iets ophebt.
Favoriete poeder: Het By Terry Hyaluronic Hydra poeder heb ik heel het jaar door gebruikt. Het is en super fijn poeder dat al je poriën zomaar laat verdwijnen. Wanneer ik wat te veel blink (je weet wel vettige T-zone) gebruik ik deze en voilà, ik ben klaar voor de dag. Je kan er ook hier wat meer over lezen.
Favoriete Highlighter: Eigenlijk was ik helemaal niet zo aan de highlighter. Ik vond het mooi voor op de foto, maar nam zelden of nooit de moeite om het overdag aan te brengen. Ik vond vooral dat ze er snel nogal OTT konden uitzien. De Cream Colour Base van MAC in Pearl Heeft mijn gedachten hieromtrent veranderd. Doordat het een crème is versmelt hij mooi met je huid en is hij nooit tè.
Favoriete Bronzer: De Guerlain 4 seasons bronzer in blondes 01 zit al zo lang ik mij kan herinneren in mijn toilet tas. Ik gebruik hem vooral in de zomer in combinatie met de highlighter van MAC en dan heb ik zo'n mooie bronzie glow. Ik heb deze al jaren en gebruik hem ook regelmatig en nog steeds is er geen echte deuk in te zien. Wanneer hij op is zal ik wel op zoek moeten gaan naar een nieuwe favoriet want deze kleur maken ze ondertussen zelfs niet meer. (tot groot ongenoegen van veel van mijn vriendinnen trouwen)


Beste concealer: Nars Radiant Creamy Concealer. Ik heb hem ondertussen al in 2 kleuren: mijn zomerkleur en mijn winterkleur en tussendoor meng ik hem. Het is mijn favoriete concealer voor onder de ogen en het grootste deel van het jaar heb ik deze gebruikt. Hij is romig en dekt goed en dat terwijl hij ook heel natuurlijk oogt. (confession: ik ben een concealerjunkie dus dat wil wat zeggen) 
Beste mascara: Chanel inimitable intense, dit was een herontdekking en ik was helemaal vergeten hoe goed ik deze vond. Hij spreidt mijn wimpers mooi, houdt ze goed omhoog en geeft niet af onder mijn ogen. Een waterproof versie hiervan en mijn leven is compleet. 
Beste oogschaduwbasis; Urban Decay primer potion. Ik zweer hierbij, geen enkele oogschaduw blijft zitten zonder dit lieverdje. Zelfs MAC paintpots creasen bij mij als geen ander. 
Beste pallet: Ik hou van mijn neutrale kleuren maar ik hou ook van dat ietsje meer. Het Kalahari pallet van Nars heeft maar 2 kleuren maar ze hebben gewoon iets. Iets dat ervoor zorgt dat ik gewoon telkens dit doosje neem. De gouden kleur doet mij een beetje denken aan MAC patina en de paarse kleur is gewoon heel uniek. 
Beste oogpotlood: Ik gebruik het MAC Teddy oogpotlood echt dagelijks. Er gaat geen dag voorbij of ik gebruik hem. Hij laat mijn ogen subtiel beter uitkomen en zo kom ik toch iets beter voor de dag. 


Favoriete nagellak gaat naar Deborah Lippman's Acroos the universe. Kijk gewoon naar al dat glitterig moois... Wie wordt daar nu niet verliefd op? Je kan hem hier wat beter bewonderen.
Favoriete cleanser gaat opnieuw naar The Body Shop Tea Three Cool & Creamy wash. Ik gebruik deze in combintatie met mijn Clarisonic. (ook nog steeds favoriet) Ik heb altijd minstens één van deze tubes in huis, kwestie van een crisis snel en gemakkelijk te kunnen oplossen. hier kan je er iets meer over lezen.
Favoriete masker: Eigenlijk hou ik van bijna alle vochtinbrengende maskers, maar deze toch in het bijzonder. Het Origins overnight drink up intensive overnight masker. Ik gebruik hem zeker 2 à 3 keer in de week 's avonds en 's morgens sta ik op met een heerlijk zacht huidje, pluspunt: hij ruikt ook lekker fruitig.
Favoriete parfum: Chanel Coco Mademoiselle is al jaren de enige parfum die ik draag, om hem van de troon te stoten moet het wel een heel bijzonder parfum zijn. Van de troon stoten is nu misschien wat overdreven, ik ruik hem nog altijd heel graag... Het Lady Vengeance parfum van Juliette Has a Gun is gewoon mijn winterparfum geworden. Een tikje mannelijk, wat sterker van geur en speciaal. Ticks all the boxes

Eervolle vermeldingen: Kiehl's Midnight Recovery Concentrate, LRP Hydraphase Intense Masque, Chanel Perfection Lumière Velvet, MAC lipmix in orange, MAC oogschaduw in het algemeen

Hebben jullie nog favorieten die ik eens moet uitproberen?

Xx Aurelie

3 opmerkingen:

  1. Daar zitten heel wat van mijn favorieten tussen hetzij in adere versie zoals de Guerlain Terracotta!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je gebruikt hele mooie producten. Ik ben fan van je nagellak :)

    http://www.bloglovin.com/blogs/4balou-13049789

    BeantwoordenVerwijderen