zondag 16 maart 2014

travel make-up bag


Deze week heb ik een klein tripje naar Bologna gemaakt en omdat ik het altijd moeilijk vind om mijn make-up bag te beperken leek het me een goed idee om de inhoud eens met jullie te delen. Ik was ook best tevreden dat ik de inhoud zo had weten te minimaliseren, kiezen is namelijk altijd moeilijk.Mijn make-up bag au moment is een zakje van longchamp. Het heeft de perfecte grootte en er kan veel meer in dan je op het eerste zicht zou zeggen, ja echt alles wat hierboven staat past er perfect in.

Als basis ging ik voor mijn geliefde Bobbi Brown Corrector in Light Bisque en een vrij recente chouchou: de Bobbi Brown Skin Foundation in 2 Sand. Dit is een heel vloeibare foundation die toch vrij goede dekking geeft. (ongeveer medium dekking) Deze kleur past perfect bij mijn bleke winterhuidje, geen oranje toestanden: yey!

Voor mijn oogleden koos ik voor Mac Paint Pot in Soft Ochre als basis en voor een quad gevuld met Patina, Soba, Sable en Satin Taupe. Met deze kleuren kan ik alle kanten uit: een gemakkelijke daglook met alleen Soba of een mooie avondlook met Patina en Satin Taupe, alles is mogelijk. Mijn mascara op dit moment is de Dior Diorshow New Look een goede mascara, maar ik vind dat er snel te veel product op mijn wimpers zit. 

Lippenstiften zijn altijd moeilijk te kiezen, ik durf nogal eens van gedacht te veranderen. Ook deze keer had ik er weer 3 mee: Bobbi Brown Sheer Lip Color in Rosy zorgt voor een lieve roze (deuh) kleur op mijn lippen, Mac Plumful is een wat donkerdere paarse kleur, neutraal maar met een twist. Als laatste heb ik nog de Chanel Rouge Allure Velvet in La Favourite: dit was een limited edition van vorig jaar maar deze mag zeker terugkomen van mij! Ik ben echt fan van deze kleur maar moet er jammer genoeg zuinig op zijn.

Als blush ging ik voor één van The Balm. Fratboy is een neutrale peachy kleur die bij zowat alles past, niet te fel niet te neutraal, kortom: ideaal. 

Natuuurlijk mogen we de tools niet vergeten, ik moest wat zoeken welke borstels er nu wel en niet in mijn tasje pasten en het aantal moest uiteraard ook beperkt worden. Uiteindelijk ging ik voor de Sephora Professional Angled Brush, de Real Techniques Expert Face Brush, een MAC 239 en natuurlijk de borstel die in geen enkele make-up bag zou mogen ontbreken: de MAC 217.
Als laatste voegde ik nog mijn Shue Uemera wimperkruller toe en voilà ik was helemaal klaar om te vertrekken. 

Wat zit er in jullie make-up bag?

Xx Aurelie

2 opmerkingen:

  1. Hey Aurelie, this is a well-edited reasonable collection of makeup that you took on your trip! Did you have fun in Bologna? I like New Look as well, but Iconic Overcurl is my favorite! They're launching a waterproof version this summer, and I can't wait!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow that means a lot coming from you! Well Bologna was sort of a business trip but I had some time to discover the city as well. It's a beautiful little city, definitly worth visiting! I am still on the hunt for my HG mascara, when this one runs out I will try the overcurl ;) I heard a lot of good things about it.

      Verwijderen