zondag 5 januari 2014

Best of 2013: nagels

Wel 2013 zit erop en één van mijn lievelingsposts om deze tijd van het jaar te lezen zijn toch wel de favorieten van het afgelopen jaar. Ik weet dat ik het grootste deel van het jaar nog helemaal geen blog had maar dat houd mij niet tegen om toch mijn lievelingsproducten van het afgelopen jaar met jullie te delen, en dat zijn er wel wat...
Doordat het anders nogal een lange bedoening zou zijn heb ik mijn favorieten opgedeeld in enkele categorieën en ja jullie zagen het goed dit is het nagellak deeltje. Ik denk dat jullie het ondertussen wel weten: I'm a nailpolish girl, en in 2013 was dat niet anders.


Ik heb mij heel hard moeten inhouden om slechts 3 kleurtjes te kiezen want er was zoveel meer moois in 2013.
In het begin van vorig jaar kwam Dior met zijn prachtige lentecollectie en daarin enkele mooie lakjes. Mijn aandacht werd getrokken door Tutu: een mooie babyroze kleur, helemaal lenteproof. Deze kleur viel bij mij behoorlijk in de smaak en laat je niet misleiden door de foto, het potje is al halfleeg... Altijd wanneer ik deze kleur droeg kreeg ik complimentjes over mijn nagelkleur en ook mijn zus gebruikt deze kleur graag.
Mijn grote ontdekking deze zomer was BeautyQueen en daarbij ook de mooie nagellak van Deborah Lippmann. Deze Mermaid's Dream fascineert me telkens weer wanneer ik heb op heb. Het is een mooie blauwe kleur met glinstertjes in verschillende kleuren. In het ene licht lijkt hij meer groen, in het andere meer blauw, echt een prachtige kleur.
Jammer genoeg kan de zomer niet eeuwig duren en al snel ging het weer hier over in een druilerig gedoe... Out go de felle zomerse kleurtjes, in comes Chanel Le Rouge Noir. Dit is een echt cultnagellakje, iedere nagellakfanatic zou deze in huis moeten hebben. Deze herfst en winter droeg ik bijna niets anders op mijn nagels al dan niet in combinatie met glittertjes: exhibit A.


2013 was ook het jaar waar mijn nagels zich in absolute crisis bevonden. Deze zomer (ik denk ook mede door het vele lakken van Mermaid's Dream, glitternagellak is gewoon slecht voor de nagels) bevonden mijn nagels zich in erbarmelijke staat, ze braken af, waren gesplit, voelden heel dun,... Je kan je het zo slecht niet bedenken, ze waren nog erger dan dat. Ik moest hier een oplossing voor vinden en na een bezoekje aan de Ici Paris kwam ik met deze Hérôme Nail Hardener in extra Strong thuis. Dit is een kuur voor de nagels en na het gebruik van deze zijn mijn nagels nog nooit zo sterk geweest. Nu mijn nagels in veel betere staat zijn gebruik ik deze nog af en toe eens als basecoat als ik het gevoel heb dat ze wel wat extra kunnen gebruiken.
Als laatste wil ik ook nog mijn Sèche Vite Topcoat vermelden. Deze topcoat is toch wel echt ontdekking van 2013. Deze topcoat is voor mij echt the shit: hij droogt snel, laat mijn nagellak langer mooi blijven en mijn nagels glanzen als gelnagellak. Wat zou je nog meer kunnen wensen van een topcoat? Geloof je mij niet op mijn woord? Wel ik gebruikte hem: hier, hier en hier. Echt, voor alle meisjes die net als ik te weinig geduld hebben om hun nagels te laten drogen: haal deze!

Wat waren jullie favoriete kleurtjes van 2013? (kwestie dat mijn nagellakcollectie nog niet groot genoeg is)
Xx Aurelie

2 opmerkingen: